Laptop

PAKE & COmputers

Het adres voor kwaliteit en service.

Laptop

 

Kies je voor een laptop, een ultrabook of voor een kleine netbook? Kies vooral voor een snelle processor, veel intern geheugen, een goede videokaart en een grote harde schijf. Verder is de werkduur van je accu erg belangrijk.

 

Laptops, ook wel notebooks genoemd, worden steeds sneller en doen tegenwoordig niet meer onder voor desktopcomputers. In de afgelopen jaren zijn de prijzen van laptops sterk gedaald. De processor is het hart van de laptop en bepaalt voor een groot deel de prijs en prestaties. Andere belangrijke onderdelen zijn het intern geheugen, de videokaart en de grootte en resolutie van het beeldscherm. Omdat een laptop gebruik maakt van een accu kun je op elke plek werken.

 

U kan ook een netbook of een ultrabook kunnen overwegen. Een netbook is kleiner en lichter. Vaak mist een netbook bijvoorbeeld wel een dvd drive of een blu-ray speler. Grootste voordelen van netbooks zijn het lage gewicht en de kleine afmetingen. Netbooks zijn wel minder snel dan normale laptops of notebooks. Ze hebben meestal een lage hoeveelheid intern geheugen en een eenvoudige processor. Een netbook gebruik je om te kunnen surfen, maar kan niet worden gebruikt voor zware spellen of programma's.

 

Een alternatief voor netbooks zijn de nieuwe Ultrabooks. Ultrabooks zijn zeer dunne laptops die aan specifieke eisen van Intel moeten voldoen. Deze eisen zijn o.a. gebaseerd op de maximale dikte van de notebook, processorsnelheid, gewicht en werkduur van de accu. Ultrabooks hebben een lange werkduur, wegen maximaal 1,8 kilo en zijn ultradun. Ultrabooks zijn krachtiger dan de gemiddelde netbook.

 

Enkele voordelen van een laptop ten opzichte van een pc:

 

  • Mobiliteit : een laptop kan op ieder moment op iedere plek gebruikt worden.
  • Compactheid: een laptop neemt weinig ruimte in beslag.

Enkele nadelen van een laptop ten opzichte van een pc:

 

  • Prijs : de prijs van een laptop ligt hoger dan die van een gelijkwaardige pc.
  • Upgrades : het is moeilijker en duurder om een laptop te upgraden dan bij een pc het geval is.
  • Slijtage : een laptop heeft meer last van slijtage en defecten.

PAKE&COmputers info@pake-co.nl tel; 06-51748141

 

Copyright © All Rights Reserved PAKE&COmputers